تفاوت آنتی ویروس خانگی و سازمانی در چه مواردی است؟
خیلی آسان است که تصور کنید همه محصولات آنتی ویروس تقریباً شبیه هم هستند، خصوصاً وقتی که نیاز دارید تا از محصول خوب به منظور حفاظت از کسب و کار خود استفاده کنید. اما دنیایی از تفاوتها بین بهترین بستههای آنتی ویروس خانگی و تجاری وجود دارد. تفاوت آنتی ویروس خانگی و سازمانی باعث شده است که بسیاری از کاربران برای تمایز این دو نیاز به شناخت بیشتر آنها داشته باشند.
به همین دلیل ما علاوه بر تعریف این دو آنتی ویروس، به تفاوتهای کلیدی آنها نیز اشاره کرده ایم. بنابراین اگر انتخاب یک آنتی ویروس مناسب با نیازتان برای شما اهمیت دارد، مهم است که تفاوت بین این دو را بدانید.
آنتی ویروس خانگی چیست؟
آنتی ویروس خانگی یک برنامه نرم افزاری کاربردی است که از رایانهها و دستگاههای تلفن همراه کاربران در برابر بدافزارها، باج افزارها، حملات فیشینگ، ویروسها و سایر خطرات امنیتی جلوگیری میکند. این آنتی ویروس به صورت جداگانه روی هر سیستم نصب میشود و به این شکل امنیت چند لایه را روی هر رایانه یا گوشی ایجاد میکند.
این نوع آنتی ویروسها معمولاً رابط کاربری ساده ای دارند و حتی افرادی که مهارتهای اولیه ای در کار با کامپیوتر دارند، به خوبی میتوانند از آنها استفاده کنند. اگرچه آنتی ویروسهای خانگی نام کاربری خود را به یدک میکشند و برای کاربران عادی طراحی شده اند، اما کسب و کارهای کوچک نیز میتوانند از این نوع نرم افزار سود ببرند.
با این اوصاف یک آنتی ویروس خانگی به دلیل طراحی ساده خود برای مصارف روزانه و عادی کاربران طراحی شده است.

آنتی ویروس سازمانی چیست؟
در تفاوت بین آنتی ویروس خانگی و سازمانی نوبت به تعریف نوع دوم میرسد. این نوع نرم افزارها که با نام آنتی ویروس تجاری هم شناخته میشوند، برای محافظت از سیستمهای کسب و کارها در برابر ویروسها و سایر تهدیدات طراحی شده اند.
از این آنتی ویروس با نام سیستم مرکزی یاد میشود، زیرا حفاظتی را ارائه میدهد که از یک منبع واحد یعنی سرور شبکه میآید. بنابراین بر خلاف آنتی ویروس خانگی که در آن آنتی ویروس باید در هر دستگاهی به طور جداگانه نصب شود، همه چیز از طریق یک جریان واحد در سرور شبکه اتفاق میافتد.
با این اوصاف یک آنتی ویروس سازمانی با دارا بودن امکانات بیشتر، برای محافظت از سایتها، سازمانها، شرکتها و دادههای آنها طراحی شده است. این آنتی ویروسها تنوع زیادی دارند، برای مثال خرید کسپرسکی سازمانی در کنار خرید آنتی ویروس (ESET) سازمانی در دستور کار بسیاری از شرکتها قرار دارد.
کاربرد آنتی ویروس سازمانی
در تفاوت آنتی ویروس خانگی و سازمانی باید بگوییم که نمونههای تجاری پیچیده تر هستند و اکثر آنها از یک سیستم متمرکز به منظور مدیریت بهره میبرند. این سیستمها اغلب از رویکرد مبتنی بر ابر خود، به منظور پاسخگویی به تهدیدات، نظارت بر سیستمها و به روز رسانی نرم افزارها در کل دستگاههای یک شرکت یا سازمان استفاده میکنند.
به آنتی ویروس سازمانی همچنین آنتی ویروس تحت شبکه هم میگویند که امکانات بسیار بیشتری را نسبت به نوع خانگی در خود جای داده است، به همین دلیل از نظر کارکرد، تفاوت چشمگیری با نوع خانگی دارد. از سری کاربردها و ویژگیهای آنتی ویروس سازمانی میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم.
- قابلیت مدیریت رمز عبور
- امکان استفاده از آن در چندین دستگاه
- امکان کنترل دستگاهها از راه دور
- ارائه گزارش دقیق در مورد عملکرد
- به روز رسانیهای مداوم امنیتی
- گزارش دسترسی به فایلها
- مدیریت رمز عبور و داراییها
- قابلیت کنترل دسترسی کاربران
- امکان ارائه رمزهای عبور یکبار مصرف
- مجهز به سیستم عدم دریافت هرزنامه
- پیشگیری و مبارزه با ورود به روزترین بدافزارها
- تشخیص بلادرنگ هجوم بدافزارها
کاربرد آنتی ویروس خانگی
یک کاربر معمولی میتواند از آنتی ویروس خانگی به منظور نظارت بر سیستم کامپیوتری یا تلفن همراه خود استفاده کند. این نرم افزار میتواند تمامی عوامل مخرب و آسیب زا از نوع بدافزار را در هر سطحی شناسایی و قبل از آسیب رساندن به دستگاه، آن را خنثی کند.
از ویژگیهای خوب یک آنتی ویروس خانگی میتوانیم به پیشگیری از ورود کاربران به فضاهای خطرناک و سایتهای آلوده به ویروس اشاره کنیم که شما میتوانید با خرید آنتی ویروس ESET یا هر آنتی ویروس معتبر دیگری از آنها استفاده کنید. از بهترین کاربردها و قابلیتهای یک آنتی ویروس خانگی که در واقع تفاوت آنتی ویروس خانگی و سازمانی هستند میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم.
- سرعت اسکن مناسب برای یافتن بدافزارها
- امکان اسکن در خارج از سیستم عامل
- شناسایی انواع ویروس و پاکسازی قدرتمند آنها
- قابلیت پشتیبانی مداوم

آنتی ویروس شرکتی
آنتی ویروس شرکتی تحت شبکه ارائه میشود و همانطور که از نام آن پیداست، به منظور حفاظت از دادههای یک سازمان یا شرکت بزرگ طراحی شده است. نحوه استفاده از این آنتی ویروس به گونه ای است که یک نفر به عنوان مدیر مرکزی، کنترل تمام نرم افزارهای ضد ویروس را که در شبکه داخلی سازمان در حال استفاده هستند، بر عهده میگیرد.
از سوی دیگر کاربران سیستمهای شرکتی توان حذف کردن یا به روز رسانی این نرم افزار را ندارند، زیرا همه چیز از بخش مرکزی مدیریت میشود و نتیجه به بقیه سیستمها منتقل خواهد شد.
بهترین آنتی ویروس سازمانی
همانطور که در تفاوت آنتی ویروس خانگی و سازمانی گفتیم، نوع شرکتی امکانات بسیار بیشتری را در اختیار کاربران قرار میدهد.
البته شما مثلاً با خرید آنتی ویروس کسپرسکی نباید انتظارات مشابهی هنگام خرید نوعی دیگر از آنتی ویروس داشته باشید، زیرا با وجود مشابهتهای موجود بین آنتی ویروسهای سازمانی، هر یک از آنها تفاوتهای خاص خود را بسته به توسعه دهندگان به کاربران ارائه میدهند.در ادامه به معرفی بهترین آنتی ویروس های سال 2023 میپردازیم.
- آنتی ویروس سیمانتیک
- آنتی ویروس ESET
- آنتی ویروس کسپرسکی
- بیت دیفندر
- آواست
- مک آفی
جمع بندی
- آنتی ویروس یک نرم افزار امنیتی است که از هجوم بدافزارها به سیستمهای کامپیوتری و گوشیها جلوگیری میکند.
- این نوع نرم افزار خود به دو دسته سازمانی و خانگی تقسیم بندی میشود که هر یک ویژگیهای خاص خود را دارند.
- آنتی ویروس سازمانی که به آن آنتی ویروس تحت شبکه هم میگویند، یک لایه مهم در حفاظت از سیستمهای سازمانها و شرکتها محسوب میشود.
- در تفاوت آنتی ویروس خانگی و سازمانی میتوانیم به این موضوع اشاره کنیم که نوع خانگی برای مصارف معمولی کاربرد دارد. برای استفاده از آن باید برنامه را به صورت جداگانه روی هر سیستم نصب کرد. در حالی که آنتی ویروس سازمانی از یک سیستم مرکزی کنترل میشود و در حجم بالا قابلیت استفاده دارد.
پرسشهای پرتکرار
تفاوت آنتی ویروس خانگی و سازمانی در چیست؟
در آنتی ویروس خانگی حفاظت از یک سیستم انجام میشود و کاربر برای استفاده همزمان از چنین نرم افزاری، باید به صورت جداگانه آن را در سیستمهای دیگر نصب کند. این در حالی است که در آنتی ویروس سازمانی، کنترل از یک بخش مدیریت مرکزی انجام میشود و کاربران در حالت عادی نمیتوانند آنتی ویروس را حذف یا به روز رسانی کنند، مگر اینکه دسترسی این کار را داشته باشند.
بهترین آنتی ویروسهای سازمانی موجود در بازار کدام موارد هستند؟
از جمله بهترین آنتی ویروسهای سازمانی موجود در بازار میتوانیم به کسپرسکی، ایست، سمانتیک و آواست اشاره کنیم. هر یک از این آنتی ویروسها ممکن است خود به انواع گوناگونی تقسیم بندی شوند.
آنتی ویروسهای خانگی و سازمانی برای چه مواردی کاربرد دارند؟
هر دو این نرم افزارها برای پیشگیری، شناسایی و حذف عوامل مخرب در سیستمها از جمله انواع بدافزار کاربرد دارند. البته نحوه عملکرد هر یک از این دو آنتی ویروس متفاوت است و در این بین آنتی ویروسهای سازمانی قابلیتهای بسیار بیشتری برای ارائه دارند.
اولین دیدگاه را ثبت کنید