مقایسه مشخصات نسخه های مختلف ویندوز 11

yas 1402/02/07
ویندوز 11

ویندوز 11 طبق روال همیشگی در نسخه‌های مختلف برای عموم عرضه شده است. برای فردی که از کامپیوتر خود صرفاً برای گشت و گذار در اینترنت یا انجام کارهای ابتدایی استفاده می‌کند، ممکن است انتخاب نسخه ویندوز مهم نباشد. با این حال، اگر علاقه مند به کنترل بیشتر سیستم عامل خود هستید و به صورت حرفه‌ای کار می‌کنید، پس باید نسخه‌های مختلف را بشناسید.

به این دلیل که هر نسخه ویژگی‌های منحصر به فرد و متفاوتی را ارائه می‌دهد و ممکن است برخی از ویژگی‌ها برای بعضی از کاربران مفید باشد. به هر روی، در این بررسی به طور کامل به مقایسه نسخه های مختلف ویندوز 11 می‌پردازیم.

New Project 11

تفاوت نسخه‌های ویندوز 11

اگرچه در سیستم عامل تعریف نشده است که دستگاه شما از چه نوع مجوزی استفاده می‌کند، اما بهتر است ابتدا در مورد مجوزها اطلاعات کاملی کسب کنید. این اطلاعات بیشتر برای شرکت‌ها و سازمان‌ها مفید هستند، زیرا اغلب می‌توانند از یک مجوز (Volume Licenses) برای چندین کامپیوتر استفاده کنند. نسخه‌های ویندوز که برای مجوز تجاری (Business) در نظر گرفته شده‌اند، عبارتند از:

  • ویندوز 11 پرو
  • ویندوز 11 پرو برای (Workstations)
  • ویندوز 11 اینترپرایز
  • ویندوز 11 ادوکیشن
  • ویندوز 11 (SE)

نسخه‌های مصرف کننده (Consumer) که اغلب برای کاربران خانگی کاربرد دارند، از طریق نصب (OEM) که مجوز فقط برای یک کامپیوتر است، مجوزهای ریتیل (Retail) یا با استفاده از (Media Creation Tools) به دست آورد. نسخه‌های ویندوز که برای این مجوز در نظر گرفته شده‌اند، عبارتند از:

  • ویندوز 11 هوم
  • ویندوز 11 پرو
  • ویندوز 11 پرو برای (Workstations)
  • ویندوز 11 اینترپرایز
  • ویندوز 11 ادوکیشن

شما این امکان را دارید نسخه ویندوز خود را تغییر از نسخه مصرف کننده به نسخه سازمانی تبدیل کنید. بنابراین شما با تغییر مجوز می‌توانید نسخه دیگری را مورد استفاده قرار دهید. برای مثال، اگر یک نسخه خانگی ویندوز 11 هوم را دارید، با ارتقا به نسخه پرو شرکتی می‌توانید یک ویندوز 11 پرو سازمانی داشته باشید که تحت مجوز (Volume Licenses) خواهد بود. قبل از خرید ویندوز 11 اورجینال، بیایید به مقایسه نسخه‌ های مختلف ویندوز 11 بپردازیم.

ویندوز 11 هوم (Windows 11 Home)

نسخه هوم شاید ابتدایی‌ترین نسخه از بین همه ورژن‌های ویندوز باشد. احتمالاً به همین دلیل است که کمترین فضای ذخیره سازی را روی هارد دیسک شما می‌گیرد. ویندوز هوم را معمولاً می‌توان از طریق مجوز (OEM) یا (ISO) دریافت کرد. این نسخه جهت استفاده روزمره و برای یک کاربر عادی مناسب خواهد بود. برخی از ویژگی‌های مهم این نسخه عبارتند از:

  • رمزگذاری درایو (BitLocker)
  • اتصال از راه دور دسکتاپ (RDC)
  • ویرایشگر گروپ پالیسی

ویندوز 11 پرو (Windows 11 Professional)

این نسخه برای کاربران حرفه‌ای در محل کار طراحی شده است. نسخه پرو همه ویژگی‌هایی که نسخه هوم فاقد آن است را ارائه می‌دهد. به عنوان مثال، ویندوز 11 پرو دارای (Windows Update) برای کسب و کار است. این نسخه به شما و مدیر سیستم کمک می‌کند تا کنترل بیشتری بر نحوه عملکرد دستگاه داشته باشید که در نتیجه امنیت و یکپارچگی داده‌ها سازمانی را افزایش می‌دهد.

توجه: نسخه پرو (Workstation) تمامی ویژگی‌ها نسخه معمولی پرو را دارد. تنها تفاوت این است که برای عملکرد بهتر بهینه شده است و یک سیستم فایل ارتجاعی (ReFS) دارد. سیستم فایل ارتجاعی برای محافظت از اطلاعات داخل سیستم یک کپی دست نخورده ایجاد می‌کند.

ویندوز 11 اینترپرایز (Windows 11 Enterprise)

نسخه اینترپرایز در درجه اول برای سازمان‌ها یا شرکت‌ها طراحی شده است. این نسخه فقط از طریق مجوز (Volume Licensing) در دسترس است و ویژگی‌های بیشتری نسبت به نسخه پرو ارائه می‌دهد. نسخه اینترپرایز تمام ویژگی‌های موجود در نسخه پرو، به علاوه ویژگی‌های زیر را ارائه می‌دهد:

  • (Direct Access)
  • (Windows To Go creator)
  • (BranchCache)
  • (Start Screen Control)

نسخه‌های سازمانی نیز در کانال خدمات بلندمدت (LTSC) موجود هستند که برای مدت طولانی‌تری نسبت به نسخه‌های معمولی به ‌روز می‌شوند و هر دو تا سه سال یک نسخه جدید ارائه می‌شود.

New Project 10 1

ویندوز 11 اجوکیشن (Windows 11 Education)

نسخه اجوکیشن تفاوت چندانی با نسخه اینترپرایز ندارد. این دو نسخه در روزهای ابتدای ویندوز تقریباً یکسان بودند. با این حال، برخی از ویژگی‌های جزئی در طول زمان به آنها اضافه شدند.

همانطور که از نامش پیداست، ویندوز نسخه اجوکیشن با در نظر گرفتن بخش آموزش (دانشگاه‌ها، موسسات، مدارس و غیره) طراحی شده است و اغلب می‌توان آن را به صورت از پیش نصب شده در دستگاه‌های (OEM) منتشر شده برای بخش مذکور یافت. نسخه آموزشی را می‌توان از طریق کانال‌های (Volume Licensing) نیز خریداری کرد.

ویندوز 11 اس یی (Windows 11 SE)

نسخه (SE) نیز به طور اختصاصی برای بخش آموزش ایجاد شده است، ولی تفاوت‌هایی با نسخه ادوکیشن دارد. از آنجایی که نسخه (SE) از قبل در دستگاه‌های سرفیس مایکروسافت برای بخش آموزش نصب شده است، برای به حداکثر رساندن بهره وری و کاهش حواس ‌پرتی طراحی شده است.

بنابراین، این نسخه شامل برنامه‌ها و بازی‌های سرگرمی نیست. این نسخه یک ویژگی خاص دارد، به این صورت که کاربر می‌تواند از برنامه‌های (Microsoft Suite) مانند ورد، اکسل و پاورپوینت به عنوان بخشی از مجوز (Microsoft 365) به صورت آفلاین استفاده کنند.

ویندوز 11 اینترپرایز (Windows IoT Enterprise)

ویندوز اینترنت اشیا یک نسخه باینری از نسخه اینترپرایز است. این نسخه برای ارائه مدیریت و امنیت سازمانی به راه حل‌های اینترنت اشیا وابسته است. در حال حاضر، مایکروسافت دو نسخه زیر از نسخه‌های اینترنت اشیا را ارائه می‌دهد:

  • (Windows 10 IoT Enterprise, Version 21H2)
  • (Windows 11 IoT Enterprise, Version 21H2)

نسخه‌های اینترنت اشیا برای سازمان‌هایی که می‌خواهند از شبکه اینترنت اشیای خود محافظت کنند، در نظر گرفته شده است.

کدام نسخه ویندوز 11 را نصب کنیم؟

در مقایسه نسخه‌ های مختلف ویندوز 11 توضیح دادیم که هر ورژن برای کدام بخش از صنعت مناسب هستند. نسخه‌های پرو و اینترپرایز برای شرکت‌ها و سازمان‌ها و نسخه هوم برای کاربران عادی مناسب خواهند بود. نسخه ادوکیشن و SE نیز برای بخش آموزش طراحی شده است. فقط توصیه می‌کنیم به سراغ خرید ویندوز اورجینال بروید تا از یک نسخه سالم و بدون مشکل بهره مند شوید.

جمع بندی

  • ویندوز 11 دارای چندین نسخه است که شامل پرو، هوم، اینترپرایز، ادوکیشن، (SE) و اینترنت اشیا می‌شود.
  • نسخه‌های پرو و اینترپرایز تجاری هستند، بدین معنا که برای کارهای حرفه‌ای در شرکت‌ها و سازمان‌ها کاربرد دارند.
  • نسخه‌ هوم به طور خاص برای کاربران خانگی طراحی شده است و ویژگی‌های کمتری نسبت به نسخه‌های تجاری دارد.
  • نسخه‌های ادوکیشن و (SE) به طور اختصاصی برای بخش آموزش توسعه پیدا کرده است.

6 دیدگاه