تفاوت بدافزار، ویروس و کرم کامپیوتری در چیست؟
از زمان استفاده گسترده از اینترنت و کامپیوتر، افراد همیشه ترس از آلوده شدن سیستم خود به انواع بدافزار، ویروس و کرم کامپیوتری را داشتند. برخی افراد تصور میکنند که این موارد تمام یکسان هستند. اما باید بدانید که ویروس، بدافزار و کرم کامپیوتری با هم تفاوتهایی دارند.
داشتن اطلاعات در خصوص تفاوت این عوامل مخرب، باعث خواهد شد که شما بتوانید به شکلی بهتر جلوی آلوده شدن سیستم خود به آنها را بگیرید و همچنین در زمان آلوده شدن، اقدامات مؤثرتری را برای حل مشکل انجام دهید. این مطلب از بلاگ بنیان سافت را تا انتها دنبال کنید تا در این خصوص اطلاعات بیشتری کسب کنید.
تفاوت بدافزار، ویروس و کرم کامپیوتری
یکی از ساده ترین روشهایی که میتوانید به کمک آن تفاوت بدافزار، ویروس و کرم کامپیوتری را متوجه شوید، آشنایی با آنها و نحوه عملکردشان است. در ادامه این موارد را با هم بررسی میکنیم. همچنین لازم به ذکر است که تنها این سه مورد به عنوان موارد مخرب برای کامپیوتر محسوب نمیشوند. تروجانها یکی دیگر از بدافزارهای مخرب برای سیستمهای کامپیوتری هستند که در خصوص آنها نیز اطلاعاتی را بیان خواهیم کرد.
ویروس کامپیوتر چیست؟
ویروسها در حقیقت نوعی از بدافزارها هستند که به یک فایل اجرایی یا برنامه و نرم افزار متصل میشوند. پس از آن که این برنامه یا فایل اجرا شد، آنها فعال میشوند و از طریق آلوده کردن فایلهای دیگر، سیستم شما را با مشکل مواجه میکنند. ویروسها به اشکال متفاوتی به کامپیوترها آسیب وارد میکنند و معمولاً از طریق اشتراک فایلها و برنامهها منتشر میشوند.
بدافزار چیست؟
بدافزار یک توضیح کلی در خصوص هر نوع نرم افزار مخربی است که میتواند به کامپیوترها و سیستمهای دیگر آسیب وارد کند. بدافزار شامل موارد مختلفی مانند ویروس، تروجان و کرمهای کامپیوتری میشود. آلوده شدن سیستم به بدافزار میتواند عواقب بد متفاوتی را در پی داشته باشد. از این عواقب میتوان به دزدی اطلاعات، تخریب دادهها، دزدیهای اینترنتی و کنترل بخشی از کامپیوتر و دستگاه مانند میکروفون و دوربین اشاره کرد.
پس با توجه به این توضیح بدافزار مفهومی کلی برای هر نوع نرم افزار مخربی است که میتواند دستگاه کامپیوتری را تخریب کند یا آن را در اختیار بگیرد.
کرم کامپیوتری چیست؟
کرم کامپیوتری یکی دیگر از موارد مضر و آسیب زننده به دستگاههای کامپیوتری است. از کرمها به عنوان بدافزارهای خود تکثیر کننده یاد میشود. این عبارت به این معنی است که آنها خودشان میتوانند از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگری منتقل شوند و به شبکههای کامپیوتری حمله کنند.
کرمها سرعت انتشار بالایی دارند و به سرعت میتوانند دستگاههای بسیاری را آلوده کنند. سودجویان از آنها به منظور گسترش سریع و انتشار اطلاعات یا تخریب نظامهای کامپیوتری استفاده میکنند.
تروجان چیست؟
مورد دیگری که در مطلب تفاوت بدافزار، ویروس و کرم کامپیوتری به آن باید پرداخت، تروجانها هستند. تروجانها را باید نوعی بدافزار دانست که به عنوان یک نرم افزار یا فایل معمولی نمایش داده میشوند اما ماهیت آنها برای سیستم بسیار خطرناک است. تروجانها به سیستم افراد نفوذ میکنند. هکرها از تروجانها برای دزدی اطلاعات حساس یا آسیب به سیستم کاربری استفاده میکنند.
حمله سایبری چیست؟
حمله سایبری چیست؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که به هر نوع حمله ای که از طریق سیستمهای کامپیوتری و اینترنت انجام شود، حمله سایبری گفته میشود. به دلیل این که حملات سایبری نیز مخرب هستند، لازم دیدیم که در مطلب تفاوت بدافزار، ویروس و کرم کامپیوتری اندکی به آنها بپردازیم.
حملات سایبری میتوانند شامل نفوذ به سیستمهای کامپیوتری، دزدی اطلاعات، اختلال در ارائه خدمات به صورت آنلاین، آسیب رساندن به سیستمهای مختلف، انتشار اطلاعات حساس و بسیاری موارد مشابه دیگر باشند.
در حملات سایبری، هکرها از روشهای مختلفی مانند وارد کردن ویروسها، کرمها و تروجانها به سیستم افراد استفاده میکنند. نوع بدافزار مورد استفاده با توجه به هدف هکرها و مهاجمان با یکدیگر تفاوت دارد. بهترین روش جلوگیری از آلوده شدن سیستم به بدافزارها و جلوگیری از نفوذ مهاجمان به سیستم، استفاده از بهترین آنتی ویروس های 2023 است.
شما میتوانید با خرید آنتی ویروس کسپرسکی، خرید آنتی ویروس (ESET) و خرید آنتی ویروس نورتون که تنها سه مورد از بهترین آنتی ویروسهای موجود در بازار هستند، از مجموعههای معتبر مانند بنیان سافت، جلوی نفوذ مهاجمان و آلوده شدن سیستم خود را بگیرید.
نحوه عملکرد و آسیب رساندن ویروسها و کرمها به سیستم
پس از این که با تفاوت بدافزار، ویروس و کرم کامپیوتری آشنا شدید، زمان آن رسیده تا اندکی در خصوص نحوه عملکرد آنها که باعث رسیدن آسیب به سیستم، اطلاعات موجود روی آن و موارد بسیار دیگری میشود، نکاتی را بیان کنیم. باید بدانید زمانی که هکرها یا سودجویان یک بدافزار (ویروس یا کرم) را به سیستم شما وارد میکنند، قدرت زیادی در اختیار آنها قرار میگیرد.
زمانی که کرمها و ویروسها فعال شوند، میتوانند به بخشهای مختلف و در سطوح متفاوت به دستگاه و اطلاعات موجود روی آن آسیب وارد کنند. اولین آسیبی که اجرای این برنامهها به سیستم وارد میکند، کند شدن آن است. این کند شدن گاهی آنقدر زیاد است که دیگر نمیتوانید از سیستم خود به درستی استفاده کنید.
پس از مدتی با تکثیر کرمها و ویروسها حجم زیادی از فضای ذخیره سازی اطلاعات کامپیوتر شما اشغال میشود. این روند در صورتی که جلوی آن را با خرید آنتی ویروس نگیرید، آنقدر ادامه خواهد یافت که دیگر سیستم عملاً قابل استفاده نخواهد بود. همچنین باید بدانید که سیستم آلوده میتواند کارهایی که شما نمیخواهید را انجام دهد و اطلاعات حساس روی کامپیوتر شما را برای هکرها ارسال کند.
ایجاد پاپ آپ روی سیستم و ارسال ایمیل به دیگران برای انتشار بیشتر ویروس از دیگر مواردی است که در سیستمهای آلوده شاهد آن هستیم. ویروسها و کرمها میتوانند به سیستم آسیب زیادی وارد کنند. فایلها را تخریب کنند، اطلاعات موجود روی سیستم را به سرقت برند یا آنها را تغییر دهند. البته این موارد معمولاً با توجه به نوع کامپیوتر، نوع بدافزار، نوع و میزان دادهها و هدف مهاجمان تغییر میکند.
نحوه جلوگیری از حمله بدافزاری
درست است که تفاوت بدافزار، ویروس و کرم کامپیوتری با یکدیگر باعث خواهد شد که در زمان آلوده شدن سیستم، اتفاقهای متفاوتی را شاهد باشید، اما باید بدانید که روش جلوگیری از حملههای بدافزاری و آلوده شدن سیستمها به بدافزارها یکسان است. در ادامه سه روش اصلی جلوگیری از حمله بدافزاری را با هم مرور خواهیم کرد.
خرید آنتی ویروس مناسب
اولین و بهترین راه برای جلوگیری از آلوده شدن سیستم، خرید آنتی ویروس اورجینال است. این آنتی ویروسها با شناسایی فایلهای حاوی بدافزار، از آلوده شدن سیستم جلوگیری میکنند. فرقی نمیکند که کدام نوع از بدافزار قصد وارد شدن به سیستم شما را دارد، یک آنتی ویروس مناسب و قوی میتواند جلوی وارد شدن ویروس، کرم، تروجان و سایر موارد را به سیستم شما بگیرد.
دانلود فایل از سایتهای معتبر
یکی از اصلی ترین روشهای انتشار بدافزارها، قرار دادن آنها روی فایلهایی است که شما از سایتهای نامطمئن دانلود میکنید. به همین دلیل توصیه میکنیم هنگام دانلود فایل، از سایتهای معتبر استفاده کنید.
عدم بازدید از سایتها و ایمیلهای مشکوک
وارد شدن به سایتهای مشکوک یا باز کردن ایمیلهای مشکوک راه اصلی دیگری برای انتقال ویروس و بدافزار به کامپیوترهاست. شما با توجه به این موارد و وارد نشدن به سایتهای مشکوک و باز نکردن ایمیلهای مشکوک میتوانید جلوی آلوده شدن سیستم خود را بگیرید.
جمع بندی
- بدافزارها انواع مختلفی دارند که ویروس، کرم و تروجانها تنها سه مورد از مهم ترین آنها هستند.
- آشنایی با تفاوت بدافزار، ویروس و کرم کامپیوتری باعث خواهد شد که شما اطلاعات بیشتری در این زمینه داشته باشید و بتوانید اقدامات مناسب برای جلوگیری از آلوده شدن سیستم خود به آنها را انجام دهید.
- استفاده از آنتی ویروسهای قدرتمند و اورجینال، عدم ورود به سایتهای مشکوک و باز کردن ایمیلهای مشکوک در کنار دانلود نکردن فایل از سایتهای نامطمئن، اصلی ترین روشهای جلوگیری از آلوده شدن سیستم به شمار میروند.
پرسشهای پرتکرار
تفاوت بدافزار، ویروس و کرم کامپیوتری چیست؟
در حقیقت ویروس، کرم کامپیوتری و بسیاری موارد دیگر بدافزار هستند. هر کدام از این بدافزارهای مخرب میتوانند به روشهای متفاوتی به سیستم و اطلاعات شما آسیب وارد کنند.
چرا برای جلوگیری از آلوده شدن سیستم باید از آنتی ویروس اورجینال استفاده کرد؟
آنتی ویروسهای اورجینال را میتوان به راحتی به روز رسانی کرد. معمولاً در این به روز رسانیها اطلاعات بدافزارهای جدید وجود دارند تا آنتی ویروس بتواند با قدرت بیشتری از سیستم در برابر حملات سایبری دفاع کند.
اصلی ترین تفاوت ویروس و کرم کامپیوتری چیست؟
در تفاوت بدافزار، ویروس و کرم کامپیوتری باید بگوییم که ویروس و کرم کامپیوتری هر دو بدافزار هستند. اما ویروسها به برنامههای متفاوت متصل میشوند تا سیستم را آلوده کنند در حالی که کرمها به صورت مستقل منتشر و تکثیر میشوند.
اولین دیدگاه را ثبت کنید