تفاوت (Retail) و (OEM) چیست؟

yas 1402/11/08
تفاوت نسخه oem و retail در ویندوز

اگر به دنبال خرید لایسنس ویندوز 10 اورجینال یا سایر نسخه‌های سیستم عامل ویندوز مایکروسافت هستید، با دو عنوان لایسنس با نام‌های (Retail) و (OEM) مواجه خواهید شد. به نظر شما تفاوت (Retail) و (OEM) در چیست؟ کدام یک از ویژگی‌های این دو لایسنس با هم متفاوت است؟

(Retail) و (OEM) دو مورد از پرفروش‌ترین انواع لایسنس‌ها (Product Key) هستند که ویژگی‌های متفاوتی داشته و از نظر قیمت نیز با هم فرق دارند. اگر به دنبال آشنایی با این دو نوع لایسنس و تفاوت (Retail) و (OEM) هستید تا انتهای این مقاله از بنیان سافت با ما همراه باشید.

نسخه های (OEM) و (Retail) در ویندوز 10

اگر قصد نصب ویندوز 10 را دارید، ابتدا به این نکته توجه داشته باشید که حداقل سیستم مورد نیاز برای ویندوز 10 را تهیه کنید. حداقل سیستم مورد نیاز برای ویندوز 10 دارای پردازنده حداقل یک گیگاهرتز، رم یک گیگابایت و هارد دیسک 16 گیگابایت است. همان طور که گفتیم (Retail) و (OEM) دو نوع از انواع لایسنس‌ها هستند که هر کدام ویژگی‌های متفاوتی داشته و برای موارد متفاوتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه به توضیحی از هر کدام از این لایسنس‌ها خواهیم پرداخت تا به طور کامل با ویژگی‌های آن‌ها آشنا شوید.

لایسنس (Retail)

لایسنس (Retail) در مقایسه با لایسنس (OEM) قیمت گران‌ تری داشته و می‌تواند بدون محدودیت و برای دفعات متعدد مورد استفاده قرار بگیرد. اگر از لایسنس (Retail) برای سیستم خود استفاده کنید، در صورت نیاز قادر به ارتقا سخت افزاری خواهید بود و این ارتقا اختلالی در عملکرد لایسنس (Retail) ایجاد نخواهد کرد.

نکته مهم در مورد لایسنس (Retail) این است که شما قادر خواهید بود این لایسنس را از یک کامپیوتر به یک کامپیوتر دیگر انتقال دهید. در صورتی که لایسنس (Retail) بر روی کامپیوتر یا لپ تاپ شما وصل شده باشد، در آینده و در صورت خرید لپ تاپ جدید می‌توانید لایسنس را در لپ تاپ فعلی کنسل کرده و آن را به لپ تاپ جدید انتقال دهید.

لایسنس (OEM)

قیمت این نوع لایسنس نسبت به لایسنس (Retail) کمتر بوده و به همین دلیل طرفداران بیشتری نسبت به آن دارد. این نکته را هم در نظر داشته باشید که لایسنس (OEM) به یک سیستم و سخت افزار محدود است؛ به این صورت که با فعال شدن لایسنس (OEM) بر روی یک سخت افزار، لایسنس به آن لینک شده و هر گونه تغییری در سخت افزار منجر به از بین رفتن این لایسنس خواهد شد.

البته ممکن است برخی از انواع خاص لایسنس (OEM) به این صورت نباشند و انجام برخی از تغییرات سخت افزاری در آن مجاز باشد؛ با این وجود بهتر است از انجام تغییرات بر روی سیستمی که در آن از لایسنس (OEM) استفاده شده خودداری کنید.

در حالت کلی اصلی ‌ترین تفاوت (Retail) و (OEM)، امکان انتقال از یک سیستم به سیستم دیگر است. همان طور که گفتیم لایسنس (OEM) امکان تغییر سخت افزاری و انتقال از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر را ندارد. در صورتی که لایسنس (Retail) امکان انتقال از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر و حتی ارتقا سخت افزار را دارد.

نسخه ویندوز (OEM)

(Originally Equipment Manufacturer) یا همان نسخه ویندوز (OEM)، به صورت دائمی بوده و برای استفاده بر روی دستگاه یا سخت افزار مشخص به شرکت‌های تولید کننده سخت افزار ارائه می‌شود. توجه داشته باشید که این نسخه از قبل و بدون دخالت فرد بر روی سخت افزار نصب شده و به فرد تحویل داده می‌شود و در صورت تغییر نسخه ویندوز، ویندوز اصلی و سریال فعال سازی را از دست خواهید داد.

اولین و مهم‌ترین ویژگی نسخه ویندوز (OEM) این است که امکان انتقال آن بر روی سخت افزاری غیر از آن چه بر روی آن تحویل داده شده وجود ندارد. فرقی نمی‌کند ویندوز شما 10 است یا سایر انواع ویندوزها؛ در هر حال امکان استفاده از لایسنس‌های (OEM) برای شما وجود دارد. البته اگر به دنبال خرید ویندوز 11 اورجینال هستید، ابتدا باید حداقل سیستم مورد نیاز برای ویندوز 11 را تهیه کرده و بعد از آن به فکر خرید لایسنس باشید.

نسخه ویندوز (Retail)

نسخه ویندوز (Retail) به صورت مادام العمر بوده و محدودیتی در زمان استفاده آن‌ها بر روی کامپیوتر شما وجود ندارد. شما می‌توانید از این لایسنس چند باره استفاده کرده و حتی در صورت پاک کردن، آن را دوباره نصب کنید. نسخه ویندوز (Retail) در پکیج‌ها و بسته‌هایی به کاربران سراسر دنیا عرضه شده و در اختیار آن‌ها قرار داده می‌شود. با خرید لایسنس اورجینال (Retail) قادر خواهید بود به راحتی آن را بر روی لپ تاپ یا کامپیوتر خود نصب کرده و استفاده کنید.

همچنین با خرید نسخه ویندوز (Retail) در صورتی که لپ تاپ خود را بعد از چند سال عوض کنید و لپ تاپ دیگری بخرید، قادر خواهید بود لایسنس خود را به لپ تاپ جدید انتقال دهید. نکته مهم و قابل توجه این است که نسخه ویندوز (Retail) و هیچ کدام از لایسنس‌های دیگر ویندوز قابل استفاده در چند سیستم به صورت همزمان نیستند و برای این که بتوانید از نسخه ویندوز (Retail) در لپ تاپ دیگری استفاده کنید، باید لایسنس قبلی را غیرفعال کنید.

لایسنس (OEM) چیست؟

لایسنس (OEM) مایکروسافت برای ویندوزها و انواع محصولات اورجینال مورد استفاده قرار گرفته و کدی است که با استفاده از آن قادر به فعالسازی مایکروسافت به صورت رسمی خواهید بود. این لایسنس کاملاً رسمی بوده و تاریخ انقضا ندارد. برخی از مهم ‌ترین ویژگی‌های لایسنس (OEM) عبارتند از:

  • قابلیت استفاده به صورت نامحدود بر روی یک سیستم
  • دریافت و نصب تمام آپدیت‌های ویندوز
  • بهره‌ مندی از پشتیبانی بدون محدودیت
  • نداشتن تاریخ انقضا و مادام ‌العمر بودن
  • قابلیت استفاده تنها بر روی یک سیستم

تفاوت نسخه های (OEM)، (Retail)  و (Volume License)

نسخه ویندوز (Volume License) با نام‌هایی همچون (VL) و (VLK) نیز شناخته می‌شود و به عنوان نسخه شرکتی مایکروسافت در اختیار افراد قرار داده می‌شود. زمانی که تعداد بالایی کلاینت داشته باشید، خرید لایسنس جدا برای هر یک از این کلاینت‌ها منطقی نخواهد بود. (Volume License) لایسنسی است که توسط مایکروسافت ارائه شده است؛ با خرید این لایسنس به میزان هزینه پرداختی شما مجوز نصب از مایکروسافت دریافت خواهید کرد.

توجه داشته باشید که با خرید این لایسنس به میزان هزینه ‌ای که پرداخت می‌کنید، مجوز نصب در اختیار شما قرار خواهد گرفت. تعداد این مجوزها از حداقل 5 عدد تا تعداد نامحدود خواهد بود، همچنین برخی از این محصولات نیازی به فعالسازی نخواهند داشت.

بنیان سافت؛ مرجع خرید محصولات اورجینال

اگر به دنبال خرید ویندوز اورجینال هستید، اگر دوست دارید تا از مزایای خرید ویندوز 11، 10 و سایر نسخه‌های ویندوز بهره ‌مند شوید و اگر به دنبال امنیت بیشتر در مقابل حملات بدافزارها هستید، خرید ویندوز اورجینال بهترین انتخاب برای شما خواهد بود.

تیم ما در بنیان سافت به ارائه خدمات در این زمینه پرداخته و ویندوزهای اورجینال را با قیمت مناسب به مشتریان ارائه می‌دهد. فرقی نمی‌کند از کاربران خانگی یا صاحب یک شرکت و سازمان هستید، در هر صورت می‌توانید از مشاوره و راهنمایی‌های کارشناسان ما در بنیان سافت استفاده کرده و بهترین نرم‌ افزارها و ویندوزهای اورجینال را با قیمت مناسب خریداری کنید.

پرسش‌های پرتکرار

تفاوت (Retail) و (OEM) در چیست؟

مهم‌ترین تفاوت (Retail) و (OEM) در این است که لایسنس (OEM) برخلاف لایسنس (Retail)، تنها بر روی یک سیستم نصب می‌شود و امکان انتقال آن به کامپیوتر یا لپ تاپ دیگری وجود ندارد.

آیا استفاده از لایسنس‌های (OEM) و (Retail) قانونی است؟

استفاده از لایسنس‌های (OEM) و (Retail) کاملاً قانونی بوده و هیچ منعی برای استفاده یا فروش آن‌ها وجود ندارد. فرقی نمی‌کند لایسنس (OEM) را خریداری کنید یا لایسنس (Retail) را، در هر صورت می‌توانید بدون دردسر از این لایسنس‌ها استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که بهتر است خرید خود را از یک مرکز معتبر انجام دهید.

لایسنس (OEM) چیست؟

(OEM) لایسنس دائمی ویندوز است که توسط مایکروسافت ارائه شده و از جمله محبوب‌ ترین و پرفروش ‌ترین لایسنس‌های آن به شمار می‌رود. این لایسنس بر روی یک سیستم به دفعات نصب شده و تا زمانی که سیستم تغییر سخت افزاری نداشته باشد، قابل استفاده خواهد بود.

بدون دیدگاه