نشانههای ویروسی شدن لپ تاپ چه چیزهایی هستند؟
کامپیوترها و لپتاپها همیشه در معرض ویروسی شدن و هجوم بدافزارها قرار دارند. ویروسی شدن بدن انسان همیشه با علائمی همراه است. سرفه، گلودرد و تب، مواردی هستند که نشان میدهند مبتلا به ویروس سرماخوردگی شده ایم.
اما نشانههای ویروسی شدن لپ تاپ چه چیزهایی هستند؟ بروز اختلال در عملکرد سیستمهای کامپیوتری را میتوان مهم ترین نشانه ویروس شدن آنها دانست. عملکرد ضعیف و کارکرد نادرست لپ تاپ یکی از مواردی است که نشان میدهد سیستم شما ویروسی شده است. به همین دلیل همیشه توصیه به خرید آنتی ویروس قوی برای سیستم شده است.
تشخیص نشانههای ویروسی شدن لپ تاپ
ویروسها در دو دهه گذشته به شکل وحشتناک سیستمهای کامپیوتری را آلوده کرده اند. به خصوص با افزایش قدرت پردازشی آنها، سوء استفادهها نیز بیشتر شده اند. این موضوع از وقتی که کارتهای بانکی و اعتباری هم به میدان آمدند، بیش از پیش شدت گرفت. به همین دلیل لازم است نشانههای ویروسی شدن لپ تاپ را بشناسیم تا از به سرقت رفتن اطلاعات شخصی و محرمانه خود جلوگیری کنیم.
غیرفعال شدن آنتی ویروس
یکی از بهترین راهها برای نفوذ هکرها و سرقت اطلاعات شخصی شما، غیرفعال کردن آنتی ویروس و فایروال است. همانطور که اگر کسی بخواهد بدون اجازه وارد خانه شما شود باید سیستم امنیتی را غیرفعال کند. بعضی از بدافزارها، آنتی ویروس سیستم را غیرفعال میکنند یا در روند آپدیت شدن آنها اختلال ایجاد میکنند.
کند شدن سیستم
ویروسها این قابلیت را دارند که برنامههای کاربردی و سرویسهای در حال اجرا را در پس زمینه خراب کنند. این موضوع تأثیرات مخرب زیادی روی عملکرد سیستم دارد. هرچند پیش از این باید مطمئن شوید که سخت افزارها به درستی کار میکنند. سالم بودن قطعات و کارکرد کند سیستم یکی از نشانههای ویروسی شدن لپ تاپ است.
ناپدید شدن فایلها
باج افزارها با رمزگذاری کردن فایلها اقدام به گرفتن باج از شما میکنند. اگر متوجه شده اید که فایلهای لپ تاپ ناپدید میشوند، ممکن است سیستمتان به این نوع از ویروسها آلوده شده باشد.
در این صورت، فرد مهاجم از شما درخواست پول میکند و این مبلغ را اغلب با ارزهای دیجیتال دریافت میکند تا کلید فایلهای رمزگذاری شده را به شما بدهد. برای جلوگیری از این حملات پیشنهاد میکنیم هر چند وقت یک بار از فایلهای لپ تاپ خود بکاپ بگیرید تا امکان بازیابی آنها را داشته باشید.
عملکرد بد مرورگرها
پنجرههای پاپ آپ در گذشته تنها برای نمایش تبلیغات نشان داده میشوند. اگر این پنجرهها را حتی وقتی مرورگر شما باز نیست دریافت میکنید، ممکن است سیستم شما آلوده به ویروس شده باشد. علاوه بر این، اگر به طور ناگهانی ابزارهایی به نوار ابزار مرورگرها اضافه میشوند ممکن است از نشانههای ویروسی شدن لپ تاپ باشد.
همچنین اگر موتور جستجو یکباره تغییر کرد یا نتایج گوگل غیرعادی به نظر رسید مطمئن شوید که لپ تاپ شما ویروسی شده است.
اتصال ضعیف شبکه
اتصال ضعیف شبکه و بروز خطاهای زیاد هنگام وصل شدن به اینترنت هم یکی از نشانههای ویروسی شدن لپ تاپ است. برخی از بدافزارها، تنظیمات شبکه شما را تغییر میدهند و با اضافه کردن یک پروکسی، دسترسی شما به اینترنت را متوقف میکنند.
راه جلوگیری از ویروسی شدن اتصالات اینترنت این است که یک ابزار حذف بدافزارها را از طریق (USB) به دستگاه آلوده منتقل کنید. به این منظور خوب است بدانیم که آنتی ویروس تحت شبکه چیست و چه کار میکند.
باز نشدن برنامهها
یکی از نشانههای ویروسی شدن لپ تاپ، باز نشدن برنامههاست. هرچند دلایل مختلفی برای این مسئله وجود دارد. اگر مراحل عیب یابی را دنبال کردید و تأثیری نداشت احتمال دارد که سیستم شما آلوده شده باشد. چنانچه هنگام کار با برنامهها با مشکل هنگ کردن یا باز نشدن آنها رو به رو شدید هرچه سریع تر برای پاکسازی سیستم اقدام کنید.
پیدایش ناگهانی برنامهها
اگر به طور ناگهانی، برنامههای جدید روی سیستم شما ظاهر میشوند ممکن است یک (Installer) مشکوک روی سیستم باشد. آنتی ویروسها اغلب این برنامهها را شناسایی کرده و هشدار میدهند. اگر متوجه پیدایش ناگهانی برنامههای جدید روی لپ تاپ شدید و هیچ هشداری هم مشاهده نکردید باید یک اسکن دستی انجام دهید. اگر چیزی پیدا نشد در اینترنت جستجو کنید و ببینید آیا کسی آن برنامه را به عنوان (PUP) گزارش داده است یا خیر؟
افزایش حجم هارد دیسک
در کمتر از چند روز بیش از نیمی از فضای هاردتان اشغال شده و هیچ فایل حجیمی هم دانلود نکرده اید؟ اگر در مدتی کوتاه متوجه افزایش مشکوک حجم هارد دیسک شدید به احتمال زیاد لپ تاپ شما ویروسی شده است. فعالیت سخت افزاری بیش از حد و پر شدن فضای هارد یا اشغال شدن حجم (CPU) از نشانههای ویروسی شدن لپ تاپ هستند.
ارسال پیامهای اسپم
شاید هیچ وقت متوجه نشوید که در حال ارسال پیامهای اسپم به دوستان خود هستید. اگر پیامی از دوستتان دریافت کردید که چرا مطالب بی ربط و عجیب برای او میفرستید، در حالی که شما هیچ چیز ارسال نکرده اید پس حتماً سیستم شما ویروسی شده است.
بعضی از ویروسها به گونه ای طراحی شده اند که برای آلوده کردن کامپیوتر دوستانتان، اقدام به ارسال ایمیلهای اتوماتیک به دیگران میکنند. اگر مخاطبان شما این پیامها را باز کرده و روی لینک کلیک کنند آنها نیز به ویروس آلوده خواهند شد.
چگونه کامپیوتر یا لپ تاپ خود را اسکن کنیم؟
ویندوز 10 به دلیل وجود (Windows Defender) میتواند کامپیوتر شما را اسکن کند. برای دسترسی به این بخش، منوی استارت را باز کرده و عبارت (Security) را تایپ کنید. سپس روی (Windows Security) کلیک کنید تا صفحه مورد نظر باز شود. روی گزینه (Settings) کلیک کرده و گزینه (Update & Security) را انتخاب کنید. حال (Windows Security) را انتخاب کرده و بر روی (Open Windows Security) کلیک کنید.
شروع اسکن و پاکسازی
برای شروع اسکن، روی (Virus & threat protection) کلیک کنید. حال برای اسکن بدافزار و ویروس، روی (Quick Scan) کلیک کنید تا نتایج نشان داده شوند. در صورت پیدا شدن هرگونه ویروس، فوراً آن را از روی سیستم پاک کنید.
اگر نگران وجود بدافزارها روی سیستم خود هستید و فکر میکنید این آنتی ویروس به تنهایی کافی نیست، میتوانید از برنامههای امنیتی دیگر هم استفاده کنید. نکته مهم این است که ویژگی امنیت در ویندوزهای قدیمی به این شکل نیست و حتماً باید از آنتی ویروسهای ثالث استفاده کنید. برای خرید آنتی ویروس نود 32 و خرید آنتی ویروس کسپرسکی میتوانید از خدمات فروشگاه بنیان سافت استفاده کنید.
پاک کردن ویروس کامپیوتر با آنتی ویروس
انواع نرمافزارهای آنتی ویروس وجود دارند که برای اسکن و ویروس کشی طراحی شده اند. نکته مهم در خصوص این برنامهها، آپدیت مداوم آنهاست. آنتی ویروس آپدیت نشده هیچ کاربردی برای لپ تاپ شما ندارد و فقط فضای اضافه اشغال میکند. بنابراین یک آنتی ویروس قوی نصب کرده و حتماً آن را آپدیت کنید. دقت کنید که نصب یک آنتی ویروس برای سیستم شما کافی است و نیازی به داشتن چند برنامه ندارید.
سخن آخر
- نشانههایی برای ویروسی شدن لپ تاپ وجود دارد که باید آنها را به موقع شناسایی و برطرف کنید.
- برای رهایی از ویروسها حتماً ویندوز و آنتی ویروس خود را به صورت منظم آپدیت کنید.
- با خرید آنتی ویروس Norton و سایر آنتی ویروسهای قدرتمند میتوانید بسیاری از حفرههای امنیتی را پر کنید.
پرسشهای پرتکرار
ویروس لپ تاپ چیست؟
ویروس، کد یا برنامه ای مخرب است که برای تغییر عملکرد، سرقت اطلاعات یا آسیب رساندن به سختافزارها طراحی شده اند.
انواع ویروس کامپیوتر کدامند؟
ویروسها انواع مختلفی دارند که هر یک، عملکرد متفاوتی نشان میدهد. مثلاً ویروس زره پوش، خود را توسط کدهای رمزنگاری شده در لایههای مختلف سیستم عامل پنهان میکنند. یا ویروس رترو امکان حمله به سیستم دفاعی لپ تاپ را دارد.
نشانههای ویروسی شدن لپ تاپ جیست؟
کاهش سرعت سیستم، ظهور برنامههای ناخواسته، پر شدن فضای دیسک و آسیب سخت افزاری از این علائم هستند.
اولین دیدگاه را ثبت کنید