ویندوز فون چیست؟ معرفی نقاط قوت و ضعف
بسته به نوع دستگاه مورد استفاده یعنی کامپیوتر یا موبایل، ما با انواعی از سیستم عاملها مواجه هستیم که ویندوز فون یکی از آنهاست. ویندوز فون (Windows Phone) به عنوان سیستم عامل اختصاصی موبایل توسط مایکروسافت برای اولین بار در سال 2010 در کشورهای اروپایی، سنگاپور، استرالیا، نیوزیلند، ایالات متحده، کانادا و مکزیک منتشر شد.
البته پایان پشتیبانی مایکروسافت از این سیستم عامل در 11 جولای سال 2017 رسماً اعلام شد. بنابراین هرچند که ممکن است هنوز کار کند، اما از خدمات به روز رسانی این شرکت بهره مند نیست. در این مطلب تعریفی از این سیستم عامل خواهیم داشت و به شما نشان میدهیم که مزایا و معایب ویندوز فون چیست؟
سیستم عامل چیست؟
قبل از پرداختن به این موضوع که ویندوز فون چیست، بهتر است تعریفی از سیستم عامل داشته باشیم. سیستم عامل در واقع نرم افزار یا بستری است که منابع نرم افزاری و سخت افزاری در یک دستگاه را مدیریت خواهد کرد.
وقتی صحبت از این میشود که سیستم عامل چیست، اغلب تصور میکنیم که این نرم افزار مربوط به کامپیوتر است. در حالی که سیستم عامل مربوط به گوشیهای موبایل و دیگر دستگاههای مشابه از جمله تبلتها و آیپدها نیز میشود.
این نرم افزار در کامپیوتر با خرید ویندوز 11 به عنوان آخرین نسخه سیستم عامل یا هر نسخه سازگار دیگری فعال میشود و مزایای قدرتمندی را برای کاربران به دنبال دارد، اما در گوشی رایگان است. این بستر سه وظیفه یا قابلیت ضروری را ارائه میدهد که شامل ارائه رابط کاربری از طریق (GUI) یا (CLI)، مدیریت و اجرای برنامهها و شناسایی منابع سخت افزاری سیستم برای قرار گرفتن در خدمت برنامهها میشوند.
البته کاربر بسته به اینکه چه سیستم عاملی بخرد، از ویژگیهای متفاوتی در دستگاه خود برخوردار خواهد بود. بر اساس همین قابلیتهاست که قیمت هر نسخه از سیستم عامل مثل قیمت ویندوز 10 با سایر نسخهها متفاوت است. البته در ایران افراد برای خرید ویندوز اورجینال باید از خدمات شرکتهای معتبر استفاده کنند تا با برخی مشکلات مواجه نشوند. از سری کارکردهای یک سیستم عامل میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم.
- مدیریت حافظه
- مدیریت پردازنده
- انجام امور برنامه ریزی سیستمی
- مدیریت فایلها
- ایجاد امنیت
انواع سیستم عامل های موبایل
نوع دیگری از سیستم عاملها هستند که به عنوان رابط بین سخت افزار سیستم و کاربر برای نصب و استفاده در موبایلها طراحی شده اند. این بسترها به گوشیها اجازه میدهند تا نرم افزارهای مختلف دیگر روی آنها اجرا و استفاده شوند.
از سیستم عامل موبایل علاوه بر موبایل، روی تبلت، ساعتهای هوشمند و سایر دستگاههای مشابه نیز استفاده میشود. در ادامه به معرفی محبوب ترین سیستم عاملهای موبایل میپردازیم.
اندروید (Android OS)
محبوب ترین سیستم عامل موبایل که همه ما با آن آشنایی داریم، اندروید است. این سیستم عامل توسط شرکت گوگل توسعه پیدا کرده است و به عنوان یک پلتفرم متن باز و البته رایگان شناخته میشود. جالب است بدانید که هر نسخه جدید از سیستم عامل اندروید، نام یک دسر مثل کیک یا دونات را با خود به همراه دارد.
آی او اس (Apple iOS)
سیستم عامل آی او اس، نوع دیگری از سیستم عاملهای محبوب موبایل است که توسط شرکت اپل راه اندازی و روانه بازار شد. نکته مهم در مورد آی او اس، تنها قابلیت استفاده از آن در محصولات ساخت شرکت اپل و قابلیت همگام سازی آن با سایر تولیدات این شرکت است. نقطه قوت آی او اس، ویژگیهای امنیتی فوق العاده قوی آن است.
سیستم عامل (Bada)
این سیستم عامل موبایل در سال 2010 توسط شرکت سامسونگ روانه بازار شد. سیستم عامل بادا ویژگیهای خاص خود مثل گرافیک سه بعدی و لمس چند نقطه ای را به همراه داشت.
سیستم عامل ویندوز فون (Windows Mobile Operating System)
سیستم عامل ویندوز مخصوص موبایل ویندوز فون نام دارد که برای رایانههای جیبی و گوشیهای هوشمند طراحی شده است. در ادامه بیشتر با این سیستم عامل آشنا میشویم.
سیستم عامل (Harmony)
هارمونی از دیگر سیستم عاملهای مشهور محسوب میشود که توسط شرکت هواوی طراحی و توسعه داده شده است. البته این سیستم عامل موبایل نیز به طور اختصاصی تنها برای استفاده در دستگاههای (IoT) عرضه شده است.
معرفی سیستم عامل ویندوز فون
وقتی صحبت از این میشود که ویندوز فون چیست، منظور همان ویندوز موبایل است که مایکروسافت در سالهای گذشته آن را تحت عنوان سیستم عامل گوشی همراه به بازار عرضه کرد. از ویژگیهای ویندوز موبایل میتوانیم به قابلیت اجرای چند برنامه همزمان در کنار محیط دسکتاپی و ویندوز مدیا پلیر برای پخش رسانههای دیجیتال اشاره کنیم.
برخی از ویژگیهای ویندوز فون که در زمان خود بسیار به چشم میآمدند و در واقع از دوران خود جلوتر بودند، شامل طراحی مینیمال، طراحی اپ به عنوان ویجت، ایجاد حالت تاریک و روشن، بهره مندی از تمهای رنگی متغیر و تشخیص آهنگ در حال پخش میشدند.
مزایای سیستم عامل ویندوز فون
ویندوز فون در زمان خود یکی از کارآمدترین سیستم عاملهای موجود در بازار بود که البته شرکت سازنده نتوانست همگام با سایر رقبای قدرتمند از جمله اندروید و آی او اس پیش برود. مزایای ویندوز فون شامل موارد زیر میشوند.
- ثبات بالا و طراحی کاربرپسند
- طراحی زنده و آشنا با ویندوز کامپیوتر
- عملکرد حرفه ای
- امنیت بالا
- قیمت مقرون به صرفه
معایب سیستم عامل ویندوز فون
برای بسیاری از افراد این سؤال ایجاد میشود که اگر ویندوز فون در دوره ای بهترین سیستم عامل موجود در بازار بود، پس چرا خیلی زود از میدان رقابت کنار رفت؟ در کنار تمام باگهایی که این سیستم عامل داشت، عدم هماهنگی با شرکتهای نرم افزاری مختلف در سراسر دنیا بزرگ ترین مشکل این سیستم عامل موبایل بود.
در اصل این نرم افزار نتوانست خود را با شرایط رو به رشد گوشیهای موبایل وفق دهد، موردی که به مرور باعث کاهش کاربران ویندوز شد. به همین دلیل مایکروسافت پشتیبانی از این سیستم عامل را محدود و بعد متوقف کرد. برای آشنایی بیشتر توصیه میکنیم معایب ویندوز فون را در ادامه بررسی کنید.
- داشتن باگها و محدودیتهای آزار دهنده در سیستم عامله
- کمبود برنامههای موجود به نسبت سایر رقبا
- عدم استفاده از برنامههای فایل منیجر برای مدیریت برنامهها
- سرعت کم
- عدم بهره مندی از انتقال فایل بلوتوث
جمع بندی
- ویندوز فون سیستم عامل اختصاصی شرکت مایکروسافت برای گوشیهای موبایل است که به مرور در رقابت با اندروید و آی او اس کنار رفت؛ اگرچه هنوز کار میکند.
- مهم ترین جذابیت ویندوز فون برای کاربران، طراحی مشابه آن با ویندوز کامپیوتر است.
- وجود باگ در اجرای برنامهها، در کنار سرعت کم از جمله عوامل کاهش محبوبیت استفاده از ویندوز فون بودند.
- تصور میشود که مایکروسافت در آینده ای نه چندان نزدیک دوباره روی این سیستم عامل سرمایه گذاری کند.
پرسشهای پرتکرار
سیستم عامل چیست؟
سیستم عامل بستر یا نرم افزاری است که بر روی کامپیوتر و موبایل نصب و اجرا میشود تا بتواند کلیه بخشهای سخت افزاری و نرم افزاری دستگاه را در هماهنگی با هم مدیریت کند. به عبارت ساده تر، سیستم عامل رابط بین کاربر و سخت افزار دستگاه مورد نظر محسوب میشود.
مشهورترین سیستم عاملهای موبایل شامل چه مواردی هستند؟
از جمله سیستم عاملهای محبوب موجود میتوانیم به اندروید و آی او اس اشاره کنیم. اگرچه برخی دیگر از سیستم عاملها هم به دلایل متفاوت شناخته شده هستند که از جمله آنها میتوانیم به (Bada)، (Harmony) و (Windows Phone) اشاره کنیم.
سیستم عامل ویندوز فون چیست؟
ویندوز فون سیستم عامل اختصاصی شرکت مایکروسافت است که بیش از یک دهه پیش توسط این شرکت توسعه داده شده است. این سیستم عامل به دلیل به همراه داشتن ویژگیهای سیستم عامل ویندوز کامپیوتر بر روی تلفن همراه به این نام شهرت یافته است.
مزایا و معایب ویندوز فون چیست؟
از مزایای ویندوز فون میتوانیم به مواردی همچون طراحی کاربرپسند، امکان شخصی سازی، پایداری بالا، رابط کاربری سازماندهی شده و مقرون به صرفه بودن محصولات آن اشاره کنیم. در مقابل معایب این سیستم عامل هم شامل کمبود برنامهها به نسبت سیستم عاملهای مشهور اندروید و آی او اس در کنار داشتن باگ و سرعت پایین به نسبت سایر رقبا اشاره کنیم.
اولین دیدگاه را ثبت کنید