آنتی ویروس های رایگان

علی شبستری 1398/02/29
آنتی ویروس رایگان

در این مقاله قصد داریم تعدادی از آنتی ویروس های رایگان را معرفی کرده مزایا و معایب هر کدام را ذکر کنیم لینک دانلود آنتی ویروس های رایگان را قرار دهیم. این مقاله برای عموم مردم تهیه شده است. محصولات رایگان عموما نسخه خانگی هستند و مناسب نصب روی سرور نمی باشند. همچنین در پایان مقاله به طور مختصر توضیح خواهیم داد که چرا شرکت های تجاری تولید کننده نرم افزار های امنیتی اقدام به انتشار نسخه های رایگان می کنند.

کسپرسکی رایگان

آنتی ویروس کسپرسکی برای سال اول به صورت رایگان قابل دانلود و نصب هست. اما باید توجه کنید که فقط برای سال اول می توانید از نسخه رایگان استفاده نمایید و از سال دوم باید اقدام به خرید لایسنس کسپرسکی کنید. این محصول فقط بر روی ویندوز قابل استفاده است.

اوست رایگان

آنتی ویروس اوست رایگان را می توان یکی از بهترین آنتی ویروس های رایگان دانست. در نسخه جدید این محصول پسورد منیجر نیز به نرم افزار افزوده شده است که در سایر کمپانی ها این ویژگی در نسخه های پولی ارائه می شود. بعد از خرید AVG توسط اوست این شرکت اعلام کرد که قصد ندارد این دو آنتی ویروس را ادغام کند بلکه هر دو همزمان ارائه می شوند.

اویرا رایگان

آنتی ویروس اویرا رایگان برای سیستم های قدیمی تر گزینه ی بسیار مناسبی است زیرا این محصول برای شناسایی ویروس ها فشار زیادی به  سخت افزار نمی آورد و کماکان قدرتمند عمل می کند. در  برابر حملات فیشینگ و بد افزار ها نیز محافظت ایجاد می کند که محافظت در برابر فیشینگ معمولا در نسخه اینترنت سکیوریتی ارائه می شود اما اویرا در نسخه رایگان آنتی ویروس خود ارائه کرده است.

AVG رایگان

از سال ها قبل نسخه رایگان آنتی ویروس AVG سر و صدای بسیاری به پا کرده است. این محصول در برابر ویروس ها محافظت خوبی دارد اما نکات منفی  نیز  دارد؛ AVG رایگان از حملات فیشینگ محافظتی به عمل نمی آورد هر چند که اوست (شرکت صاحب این برند) در نسخه رایگان محافظت در برابر فیشینگ را نیز ارائه می کند.

Bitdefender رایگان

نسخه رایگان آنتی ویروس بیت دیفندر از سبک ترین آنتی ویروس های رایگان به شمار می رود. عملکرد قابل قبول در عین سبکی را می توان نقطه قوت این آنتی ویروس رایگان دانست. بیت دیفندر رایگان برای سیستم عامل های ویندوز، مک و اندروید در دسترس است. ویژگی هایی مانند محافظت در برابر فیشینگ را نیز در دل خود دارد. موتور ویروس یاب بیت دیفندر محبوب ترین موتور ویروس یاب دنیاست و در دل بیش از 80 درصد آنتی ویروس های دنیا به کار می رود. همین امر موجب شده تا بیت دیفندر رایگان بتواند با قدرت زیادی در کشف ویروس ها و فایل های خرابکار ظاهر شود.

 

چرا شرکت های تولید کننده نرم افزار های امنیتی آنتی ویروس رایگان تولید می کنند؟

به طور کلی همه ما می دانیم که هیچ گربه ای محض رضای خدا موش نمیگیره! پس چرا باید شرکت های بزرگ صنعت امنیت سایبری ماحصل سال ها تحقیق و توسعه، تجربه، هزینه و کار خود رو به رایگان در اختیار مصرف کننده بذارن؟ جواب این پرسش در چند دلیل نهفته شده که قصد داریم آن ها را برای مخاطبین بنیان شرح بدیم.

برند سازی

شاید اولین چیزی که به ذهن اکثر مخاطبین ما بیاد همین مورد باشه که شرکت ها قصد دارند با ارائه نسخه رایگان آنتی ویروس خودشون به مصرف کننده آن ها را با محیط کاربری و همینطور عملکرد نرم افزار پایه آشنا کنند، کاربر رو به این محیط عادت بدن و بعد سعی در ترغیب مصرف کننده به خرید نسخه های پولی خود کنند که امکانات بیشتری ارائه می کند. البته این دلیل بسیار خوش بینانه است!😊 اما نمی توان گفت که درست نیست. ولی این تمام ماجرا نیست پس به دلایل بعدی نیز توجه کنید.

بزرگ کردن جامعه آماری

یکی از عمده دلایلی که می تواند توجیح قابل قبولی برای ارائه آنتی ویروس رایگان توسط شرکت های بزرگ نرم افزاری باشد؛ همین موضوع جامعه آماری است. با توجه به اینکه تعداد ویروس نویسان و هکر ها روز به روز در حال افزایش هست؛ هر روز روش های متفاوتی برای آلوده کردن سیستم کاربر ها توسط این هکر ها ابداع میشن و مدل های متفاوتی از ویروس ها ساخته شده و در کامپیوتر ها شروع به تکثیر می کنند. هرچه تعداد کاربران یک کمپانی بیشتر باشه احتمال اینکه گزارشات و تحلیل های نرم افزاری بیشتری به دست لابراتوار های کمپانی مادر برسه بیشتره پس میشه گفت افرادی که به صورت رایگان از نرم افزار این شرکت ها استفاده می کنند به توسعه نرم افزار های تجاری کمک می کنند. البته افرادی که به صورت تجاری هم از نرم افزار شرکت استفاده می کنن به این روند کمک می کنن اما داشتن نسخه رایگان می تونه تعداد کاربران را به طور قابل توجهی افزایش بده.

ایجاد آزمایشگاه به وسعت یک کشور!

معمولا شرکت های تولید کننده آنتی ویروس آزمایشگاه هایی دارن که توی اون ویروس های مختلف رو روی سیستم های مختلف تست کنند و عملکرد نرم افزار خودشون رو بررسی کنند. این بررسی میتونه شامل تست های عملکردی و تست های پایداری باشد.

تست عملکرد آنتی ویروس

باید توجه کرد که با وجود تحقیق و توسعه فراوان برای ساخت یک نرم افزار امنیتی، بخشی از علمی که یک لابراتوار ساخت آنتی ویروس به دست خواهد آورد بستگی به کاربران نرم افزار و گزارشات مشکلات اونا خواهد داشت. به هیچ وجه نمیتوان گفت که نرم افزار یک شرکت توان تامین 100 درصدی امنیت را خواهد داشت. در این صورت داشتن تعداد زیادی کامپیوتر در سراسر دنیا که نسخه های مختلف سیستم عامل دارند و به بینهایت شکل کانفیگ و پیکر بندی شده اند میتواند یک دارایی بسیار ارزشمند برای لابراتوارهای ویروس شناسی باشد.

تست پایداری آنتی ویروس

به هر حال وقتی تعداد زیادی از افراد در حال استفاده از نرم افزار یک شرکت باشند با گزارشات انسانی خودشون میتونن در توسعه اون نرم افزار با گزارش خطاهایی که دریافت می کنند کمک کنند. این خطاها ممکن است به دلایل متعددی رخ بدن که شامل تداخل نرم افزاری و سخت افزاری میشن. این مسئله به شرکت کمک می کند تا خطا ها را برطرف کرده و به توسعه بهتر نسخه های تجاری و غیر رایگان بپردازد.

یک فرضیه اثبات نشده

یک فرضیه هم وجود داره که میگه برای پیدا کردن و بررسی فایل های مشکوک، پردازشی که قرار است انجام شود به گردن سخت افزار کاربران آنتی ویروس های رایگان می افتد و نتیجه این بررسی ها به صورت گزارش هایی به شرکت های ارائه کننده نرم افزار ارسال میشن. این گزارشات به شرکت کمک می کنن که آنتی ویروس خودشون رو قوی تر کنن.

بدون دیدگاه